TUN de aproximativ 120.000 de Euro. Aceasta este suma ridicată de anchetatori în urma perchezițiilor privind certificatele de vaccinare false

0

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a transmis un prim comunicat de presă referitor la cadrele medicale din Neamț și Iași acuzate de luare de mită în schimbul unor certificate false de vaccinare, situație cunoscută și ca „vaccinarea la chiuvetă”.

Primele informații legate de acest subiect pot fi citite aici: ULTIMA ORĂ: Percheziții în două județe. Medici și asistenți cercetați pentru mită și eliberarea ilegală a certificatelor de vaccinare (GALERIE FOTO).

Prin urmare, la data de 27.10.2021, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a fost înregistrat un dosar penal ca urmare a sesizării din oficiu a ofiţerilor din cadrul D.G.A – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, cu privire la activitatea unor cadre medicale din centrele de vaccinare care au solicitat si primit sume de bani cuprinse între 100 de euro si 250 de euro de la persoane care doreau să intre în posesia unui certificat de vaccinare împotriva COVID, fără ca doza să fie administrată în realitate. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare, mai arată DGA.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că ar fi vorba despre cadre medicale din Tașca și Țibucani – Neamț precum și din Ciohoreni – Iași. Unul dintre medici ar fi fost chiar premiat pentru merite deosebite în campania de vaccinare de către prefect, notează publicația Ziarul de Iași. De asemenea, ar fi vizat și un centru de vaccinare drive-through din Piatra-Neamț. Aceste informații, însă, nu sunt precizate în comunicatul oficial ar procurorilor, dar au fost prezentate în presa națională, conform sursei citate.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate