ULTIMA ORĂ: Persoană căzută 200 metri în Bucegi. Intervenția dificilă a salvamontiștilor se va prelungi – cel mai probabil – până după miezul nopții

0
Imagine cu caracter ilustrativ – Sursa: Salvamont România

În aceste momente se desfășoară o acțiune de salvare extrem de complexă în masivul Bucegi:

Acțiune în derulare a salvamontistilor din Bușteni pentru acordarea primul ajutor medical, recuperarea și transportul la baza muntelui a unei persoane accidentată în masivul Bucegi. Persoana, de sex feminin, a căzut cca 200 de metri din traversarea dintre vârful Costila și Valea Galbinelelor, oprindu-se undeva înainte de Săritoarea Mare. Intervin ca echipe de prim raspuns salvamontiștii din cadrul echipelor SPL Salvamont Bușteni și SPJ Salvamont Prahova și se pregătește ca echipa suport formația Salvamont Azuga. Alături de persoana accidentată se afla doi coechipieri, cei care au inițiat și apelul de urgență și care au izolat-o termic și încearcă să îi mențină o stare buna psihică până la sosirea salvamontiștilor.

Ținând cont de locația accidentului, de faptul că este deja întuneric, în funcție de afecțiunile medicale pe care salvamontiștii le vor constata și de traseul care va fi stabilit pentru coborâre – cel care prezintă cele mai puține riscuri pentru salvatori, accidentat și însoțitorii acestuia – acțiunea va dura câteva ore bune, poate mult și după miezul nopții.

Vom reveni cu noi date – Știre în curs de actualizare.

Upadate 1: Echipajul de prim răspuns a ajuns în zona în care se afla persoana accidentată, urmând ca printr-o serie de rapeluri succesive să coboare la aceasta, să facă primele evaluări medicale și, în funcție de acestea, sa stabilească cea mai sigura și rapida cale de retragere din munte.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate