ULTIMA ORĂ: „Vaccinarea la chiuvetă” se lasă cu noi percheziții. Persoane înregistrate fictiv în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (VIDEO)

0

15 PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMPLICITATE LA ÎNȘELĂCIUNE, INSTIGARE LA FALS INTELECTUAL ȘI INSTIGARE LA FALS INFORMATIC

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, efectuează 15 percheziții domiciliare, 14 în județul Dolj și una în municipiul București, la persoane bănuite de complicitate la înșelăciune, instigare la fals intelectual și instigare la fals informatic.

Perchezițiile sunt desfășurate în continuarea activităților efectuate de polițiștii din Dolj, în luna ianuarie 2022, vizând înregistrarea unor persoane, în mod fictiv, în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor. În fapt, trei persoane, toate din județul Dolj, sunt bănuite că ar fi intermediat legătura dintre persoanele nevaccinate care solicitau eliberarea unor adeverințe de vaccinare și personalul medical care ar fi înregistrat în mod fictiv persoanele în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor. Prin extinderea cercetărilor, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au fost identificate 45 de persoane, printre care și cetățeni străini, care ar fi fost înregistrate în mod fictiv în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor. 16 mandate de aducere vor fi puse în aplicare de polițiști, persoanele urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, pentru audieri. La acţiune participă și poliţişti ai Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, ai Poliției Municipiului Craiova, Poliției Municipiului Calafat și Poliției Municipiului Băilești. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Craiova.

IPJ Dolj
telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate