Un bărbat a găsit o grenadă într-un șanț și în loc să sune la „112”, a cărat-o după el…în bar. Atât se poate…

0

Și-a pus viața în pericol și, mai mult de atât, a expus și alte persoane unui risc. Un bărbat din Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu, a găsit o grenadă într-un șanț și, în loc să sune la 112, a ridicat-o și a dus-o într-un bar.

Un client a realizat pericolul, a scos muniția din clădire și a cerut sprijin de la autorități. S-a întâmplat în această seară (n.red: seara trecută). Ajunși la fața locului, în cel mai scurt timp, pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au constatat că este vorba de o grenadă defensivă de mână, care avea mijloacele de inițiere intacte. Muniția a fost transportată în poligonul militar de la Copălău, în vederea distrugerii la o dată ulterioară. Echipa pirotehnică a verificat și zona unde bărbatul susține că a găsit grenada, dar nu au mai fost descoperite alte elemente de muniție, a transmis ISU Botoșani.

‼️Rețineți‼️

Dacă se întâmplă să găsiți obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce seamănă cu elemente de muniţie neexplodată trebuie să respectați următoarele reguli:

✅ să nu le mișcați de pe locurile pe care se află;

✅ să nu le desfaceți şi să nu le predați operatorilor economici;

✅ să nu le introduceți în clădiri, încăperi sau locuinţe;

✅ să nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

✅ să nu le loviți, să nu le tăiați şi să nu le demontați;

✅ să nu folosiți focul deschis în apropierea acestora.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate