Un bărbat riscă ani de pușcărie. Identificat de poliție după ce a rănit un câine fără stăpân

0
  • Cercetări într-un posibil caz de practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale captive

La data de 14 iunie 2022, în jurul orei 21,00, în urma unui apel prin 112, prin care era semnat faptul că un câine ar fi fost rănit, prin împușcare, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia și polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au intervenit pe strada Carpenului din municipiu. 

Potrivit modificărilor legislative în domeniu: „Se pedepsesc cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive și rănirea cu intenţie a animalelor.”

În curtea unei locuințe a fost găsit un câine, în viață, care, din verificări, a rezultat că este fără stăpân. Acesta a fost examinat sumar, la față locului, de către un medic veterinar, ulterior fiind transportat la un adăpost.

În cursul zilei de 15 iunie, câinele a fost supus unor investigațiilor medicale suplimentare, în urma cărora s-a stabilit că a suferit o leziune, produsă, cel mai probabil, cu o armă neletală.

În urma cercetărilor efectuat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a rezultat că animalul ar fi fost împușcat de către un bărbat de 47 de ani, din Alba Iulia, posesor autorizat al unei arme neletale.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de practicarea tirului pe animale domestice sau animale sălbatice captive, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 25 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, iar arma sa a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale.

Totodată, polițiștii au emis un ordin de plasare al câinelui în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile, în vederea acordării asistenței medicale de specialitate.

Cercetările sunt continuate.                                                      

a transmis IPJ Alba
telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate