Un final crud, nemeritat: băiat de 17 ani scos de scafandri fără semne vitale. Inima lui s-a oprit și nu a răspuns manevrelor de resuscitare (VIDEO/FOTO)

0

O adevărată tragedie s-a produs astăzi în Giurgiu: un băiat de 17 ani a intrat în canalul Plantelor și nu a mai ieșit la suprafață. Din informațiile pe care le avem în acest moment, acesta ar fi mers la scăldat alături de câțiva prieteni.

La fața locului s-au deplasat scafandrii cu ambarcațiunea din dotare, o autospecială de stingere dotată cu accesorii specifice de salvare precum și o ambulanță SAJ. Tânărul a fost scos de pe fundul apei de către scafandri la aproximativ 10 minute din momentul sosirii acestora. Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de către echipajele SMURD și SAJ a fost pronunțat decesul.

Pentru a preveni astfel de tragedii, oamenii trebuie să țină cont de o serie de recomandări, pe care, cu siguranță le și cunosc. Trebuie sa meargă doar în locurile special amenajate pentru înot şi scăldat. Sunt de evitat lacurile, canalele sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, iar curenţii puternici. Nu trebuie să intre singuri în apă, mai ales dacă nu știu să înoate foarte bine. Anul trecut am fost fericiți de astfel de tragedii pe timpul verii, însă în 2020, 10 persoane si-au pierdut viața în timp ce se aflau la scăldat sau la pescuit, a transmis ISU Giurgiu.

Condoleanțe familiei…nici nu ne putem imagina ce este în sufletul părinților în aceste momente…

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate