Un omagiu adus genialității: piața care va purta numele compozitorului român, George Enescu

0

Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că o piață din Paris va purta numele compozitorului român, George Enescu:

În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piață în Paris care va purta numele genialului artist. Azi dimineață, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeași hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera Garnier din Paris, va fi amplasată Piața Enescu – este locul în care compozitorul și violonistul roman și-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni. Decizia primăriei Parisului încheie într-un mod cum nu se poate mai frumos Anul Enescu, aflat sub patronajul celor doi președinți, Klaus Iohannis și Emmanuel Macron. De la prezența Orchestrei Naționale a Frantei la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Enescu până la sublima montare a operei Oedip la Opera Bastille, numeroase au fost omagiile pe care România și Franța le-au adus lui George Enescu, la 140 de ani de la naștere.

Ambasadorul României a ținut să le mulțumească pentru colaborare primarului adjunct al Primariei Parisului, Laurence Patrice, primarului arondismentului 9, Delphine Bürkli şi nu în ultimul rând preşedintelui grupului de prietenie din Adunarea Naţională, André Chassaigne. 

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate