Un pui de jder a fost salvat din calea focului, în Mureș

0

În această dimineață, pompierii au continuat căutările focarelor ascunse în vederea preîntâmpinării reaprinderii incendiului din localitatea Lunca Bradului, de pe Valea Ilvei, județul Mureș.

O echipă din cadrul Ocolului Silvic Lunca Bradului, care patrula pășunea alpină, a găsit un pui de jder deshidratat și slăbit de putere. Pompierii și personalul din cadrul Ocolului Silvic au preluat puiul de jder și i-au oferit apă și hrană.

După ce se va înzdrăveni, puiul urmează să fie eliberat în mediul său natural, în imediata apropiere a locului unde a fost identificat, pentru a putea fi găsit cu ușurință de către mama lui.

„Incendiile de vegetație pot avea consecințe catastrofale la care nu se gândesc cei care folosesc focul pentru a curăța terenurile!

În acest caz, jderul a fost norocos, fiind văzut și salvat la timp din calea focului! Viața oricărei ființe nu trebuie să stea sub semnul norocului. Poate data viitoare când cineva are intenția să aprindă vegetația uscată se va gândi și la toate vietățile a căror viață poate fi mistuită de incendiu în numai câteva secunde!”, au transmis pompierii.

SURSA/ FOTO: ISGU

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate