[VIDEO] Avanpremiera unei nenorociri: camion scăpat de sub control, în zigzag pe șosea. Șoferul era beat

0

Nu am fost niciodată de acord cu criticile aduse pe nedrept șoferilor profesioniști și nu am înțeles de ce sunt atât de puțini cei care văd sacrificiile din spatele acestei meserii. Mulțumită lor, celor care de cele mai multe ori adorm pe jumătate flămânzi, care-și gătesc la o butelie învelită în cartoane – stând în ploaie, frig, zăpadă sau vânt – ne permitem luxul de a ne umple coșurile de cumpărături în orice supermarket. Ei nu au voie să se îmbolnăvească, nu au scuze, au îndatoriri din plin iar drepturi…pe ici pe colo. Roata trebuie să se învârtă.

Din păcate, însă, din când în când suntem martorii unor evenimente care nu fac decât să păteze obrazul celor care nu merită. Important este să ne amintim faptul că NU sunt toți la fel – prin urmare nu ar fi corect să generalizăm.

În spațiul public a apărut un video care surprinde un camion mergând haotic pe șosea în afara municipiului Salonta. Imaginile sunt extrem de grăitoare și cel mai probabil vor lăsa un gust amar șoferilor cu adevărat profesioniști. Conducătorul auto în discuție era beat – atât de beat încât nu reușea să țină camionul drept pe carosabil. Informația a fost confirmată de reprezentanții IPJ Bihor care au publicat următorul comunicat:

Duminică, 26 decembrie a.c., în jurul orei 15.40, pe D.N.79, în afara municipiului Salonta, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta împreună cu cei ai Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa au depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din Belarus, în timp ce conducea un autocamion cu care tracta o semiremorcă, pe direcția Salonta – Oradea, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului Rutier Salonta au dispus reținerea bărbatului de 39 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Luni, 27 decembrie a.c., acesta va fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta – Biroul Rutier continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Materialul video preluat de pe InfoTrafic 24 poate fi urmărit mai jos:

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate