(VIDEO) Ninsori abundente și strat de zăpadă de aproape 2 metri pe Transfăgărășan. Atenție, risc de avalanșă!

0

Salvamontiștii avertizează asupra riscului de avalanșă în Bucegi, Parâng și Făgăraș. Stratul de zăpadă măsoară aproape 2 metri pe Trasfăgărășan acolo unde s-au format troiene și unde ninge de câteva ore fără oprire.

Pe versanții sudici și sud-estici, îndeosebi în zona crestelor, sunt formate plăci recente de vânt. Pe văi și în locurile adăpostite sunt depozite însemnate, iar troienele pot trece de 2 metri înălţime. Stratul nou depus depăşeşte 50 cm, astfel zăpada depusă în straturi este foarte instabilă”, anunță ANM.

Reamintim faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben și un cod portocaliu de vreme severă, astfel:

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: ploi și ninsori însemnate cantitativ
Interval de valabilitate: 25 decembrie, ora 10:00 – 26 decembrie, ora 12:00
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Banat, Crișana, iar pe arii restrânse în Transilvania și nord-vestul Olteniei va ploua însemnat cantitativ. În zona Carpaților Orientali și în nord-vestul Moldovei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Cantitățile de precipitații vor depăși 25…40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: ploi abundente;
Interval de valabilitate: 25 decembrie, ora 10:00 – 26 decembrie, ora 12:00
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali vor fi precipitații abundente. Vor fi ploi, care vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 70 l/mp.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate