Peste 7 kilometri noi de pârtie se vor deschide astăzi în Sinaia

0
Foto: captură video

Mai bine de 7 kilometri de pârtie se vor deschide astăzi la Sinaia. Potrivit presei centrale, autoritățile au investit aproximativ 500.000 de Euro pentru un teleschi care poate transporta până la 1800 de persoane pe oră.

Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia:

Dacă te întrebi ce este dincolo de Valea Soarelui, iată că deschidem o nouă zonă schiabilă, cu 7 kilometri de pârtie. Este o zonă excelentă, foarte însorită. Avem pârtiile Călugărul 1, Călugărul 2, Lăptici 3 și pârtia Genune. Îi invit pe toți cei care vin la Sinaia și sunt dornici să schieze, să încerce noile pârtii. Avem un teleschi de o capacitate de 1.800 de persoane pe oră. Este un teleschi complet nou, care deschide toată această zonă. Sper că prin construirea noii instalații să fie degrevată Valea Soarelui, să nu mai vedem cozile cu care ne-am obișnuit în Valea Soarelui și foarte mulți schiori să vină și în această parte, pentru că este superbă zona”.

Remarcabil la această instalație este faptul că deschide o nouă zonă pentru schiul alpin, în nordul domeniului schiabil actual, cu pârtii spectaculoase pentru pasionații sporturilor de iarnă. Teleschiul Călugărul deservește trei pârtii cu o lungime medie, dar și două pârtii lungi, din vârful muntelui Furnica. Lăptici 3 și Genune, cu câte 2 km fiecare, vor deveni în scurt timp senzația golului alpin. Cu tot cu amenajarile noi făcute in Valea Soarelui, Sinaia a câștigat anul acesta peste 8 kilometri de pârtii, ceea ce ne duce la un total de aproape 30 km de pârtii și trasee omologate. Și nu, nu ne oprim aici. Domeniul schiabil sinăian are un potențial uriaș, iar dezvoltarea din ultimii ani nu face decât să ne confirme faptul că suntem pe drumul cel bun” se arată în postarea de pe pagina oficială a Primăriei Sinaia (video).

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate