Zeci de percheziții în această dimineață într-un dosar de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave – Prejudiciu estimat la 28.000.000 de lei (IMAGINI)

0

La data de 20.07.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Ilfov efectuează 23 de percheziții domiciliare pe raza județului Ilfov și a municipiului București, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și tăinuire.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, asociatul unic al unei societăți comerciale, cetățean străin, împreună cu alte trei persoane, au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alți trei membri, în scopul prejudicierii unei alte societăți comerciale, prin crearea unor false relații comerciale, prejudiciul adus victimei ridicându-se la aproximativ 28.000.000 lei.

În acest sens, liderul grupului infracțional, i-a prezentat persoanei vătămate, parte din membrii grupului, ca fiind persoane influente în mediul de afaceri, cu contracte încheiate cu instituții ale statutului, în scopul de a o determina să încheie contracte cu societatea sa. Pentru a întări convingerea victimei că relația comercială va fi benefică pentru ambele părți, membrii grupului infracțional au contractat aproximativ 2.500 tone de produse agricole care s-au livrat parțial (1.150 tone), iar pentru inducerea în eroare a persoanei vătămate, au fost emise bilete la ordin pentru restul cantității. Următorul contract având ca obiect 220 de autovehicule de transport, a fost prezentat tot ca o achiziție destinată unei instituții publice, ce urma să fie achitat tot cu bilete la ordin, persoana vătămată livrând 80 de astfel de autovehicule, pe care membrii grupului le-au depozitat în diverse locații, în vederea valorificării.

La data scadentă, persoana vătămată a constatat că biletele la ordin emise pentru ambele contracte nu aveau acoperire.

Audierea suspecților, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, se va desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Acțiunea beneficiază de sprijinul B.C.C.O. București, S.C.C.O. Călărași, S.C.C.O. Giurgiu și S.C.C.O. Teleorman.

La acţiune participă şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.

Sursa: D.I.I.C.O.T.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate