Oița rămasă în viață a ieșit de sub podul dărâmat la Luțca – Neamț prin spațiul creat de un utilaj

0
Sursa foto: captură video aici – click (Autor: D. G.)

În dimineața de duminică, 12 iunie, ISU Neamț a transmis că oița rămasă în viață sub dărâmăturile de la Luțca – Neamț a ieșit de sub pod și a fost preluată de proprietar.

Zona este supravegheată permanent de poliție, jandarmi și pompieri.

Context:

Ca urmare a producerii evenimentului din data de 09.06.2022, în urma căruia podul de peste râul Siret ce face legătura între localitățile Luțca și Sagna din județul Neamț a fost distrus, mai multe ovine au fost surprinse sub dărâmături.

„Pompierii au identificat 20 de capete ca fiind surprinse sub pod: 4 oi au putut fi extrase în viață, ulterior fiind predate proprietarului, alte 16 oi fiind identificate fără semne vitale. Totodată s-a constatat ca cel puțin o oaie este încă în viața și este surprinsă sub elementele prăbușite ale podului.”, a transmis ISU Neamț.

În ziua de sâmbătă, 11 iunie, sub supravegherea unui expert, s-au efectuat lucrări cu un utilaj de la Primăria Sagna -Neamț pentru crearea unui gol care să permită unei oi să iasă din locul în care a fost surprinsă sub dărâmăturile podului de la Luțca, informează presa locală.

Din cauza riscului de prăbușire și a solicitărilor experților din anchetă ca elementele podului dărâmat să nu fie modificate, salvatorii nu au putut interveni fizic sub construcția prăbușită, deoarece își puneau viața în pericol.

Soluția a fost crearea unui spațiu de evacuare pentru oaia rămasă blocată. Într-un final aceasta a reușit să iasă singură prin gaura creată în pod cu ajutorul unui utilaj.

Cum orice viață contează, au fost căutate soluții pentru scoaterea acestor oi din zona respectiva. Specialiștii din cadrul ISC Neamț ne-au comunicat că orice intervenție asupra podului poate genera prăbușiri ale elementelor acestuia.

În acest context, zona în care este interzis accesul este la o distanță egală cu înălțimea elementelor din podul prăbușit.

Având în vedere că se efectuează cercetări cu privire la cauza producerii accidentului, elementele podului trebuie să rămână în poziția de după prăbușire, astfel încât experții tehnici / specialiștii investigatori să aibă o imagine cât mai completă.

ISU Neamț menține legătura cu IPJ Neamț urmând să intervină pentru salvarea animalelor surprinse sub pod sub coordonarea expertului tehnic, astfel încât să nu afectam cercetările în curs.

Pentru că suntem preocupați de salvarea vieţii au fost efectuate căutări a unor posibile victime și în apele râului Siret cu ajutorul unei bărci și a scafandrilor de la ISU Neamț.

a transmis ISU Neamț în cursul zilei de ieri, 11 iunie
telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate