Petiție pentru boicotarea benzinăriilor și plafonarea prețului la carburanți

0

În plină mișcare națională de revoltă împotriva scumpirii carburanților, pe rețelele de socializare a început să circule o petiție care a strâns deja mii de semnături.

Șoferii și-au propus să blocheze masiv benzinăriile din întreaga țară, pentru a le determina să scadă prețurile. De asemenea, românii sunt chemați la un protest național, în data de 30 iunie, începând cu ora 12:00, însă proteste izolate în mai multe localități din țară deja au avut loc.

Petiția este disponibilă la acest link – click.

Iată textul petiției:

Noi, semnatarii prezentei petiții, solicităm ministrului Energiei, domnul Virgil POPESCU, să elaboreze în regim de urgență o Hotărâre de Guvern prin care prețul carburanților să fie redus și plafonat. 

Solicităm o anchetă asupra modului în care benzinăriile raporteaza profituri în creștere față de 2021 chiar și cu 50% deși oficial se plâng că prețul petrolului este crescut din cauza războiului lui Putin. 

De asemenea, solicităm naționalizarea companiei PETROM (achiziția pachetului majoritar de acțiuni de la OMV, de către statul român), precum și a companiei ROMPETROL. România deține a doua rezervă de petrol din Uniunea Europeană (după Norvegia) și a treia din Europa (după Norvegia și UK), iar românii sunt jefuiți de companiile străine care exploatează zăcămintele!

Având în vedere cele menționate mai sus, solicităm următoarele acțiuni în regim de urgență:

1. Declararea sistemului național energetic – obiectiv de interes strategic național;

2. Naționalizarea sistemului energetic românesc (a tuturor companiilor extractoare și producătoare;

3. Alocarea resurselor necesare modernizării companiilor extractoare și producătoare de energie;

4. Alocarea resurselor care să permită tuturor consumatorilor casnici să devină producători de energie verde! Fără plafon limită la accesarea fondurilor pentru panouri fotovoltaice!

5. Obligativitatea fiecărei instituții publice de a-și amplasa panouri fotovoltaice;

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate